“TOPLU SÖZLEŞMEDE NE OLDU NE OLMADI”

“TOPLU SÖZLEŞMEDE NE OLDU NE OLMADI”

Memur Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık kamuoyunu aydınlatma için bir açıklama yaptı.
Toplu sözleşmede ne olup, olmadığını anlatan Eliaçık, şunları kaydetti:

“1-Memur Sen bir taraftan üyelerinin özlük ve mali haklarını düşünürken diğer taraftan ülke gerçeklerini dikkate alarak Kamu İşveren Heyeti’ne teklif sunmuştur.
2-Memur Sen Toplu sözleşme sürecinin her aşamasında, masanın çözüm kapasitesinin yüksek olduğuna ve 5 milyon kişiyi doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren bir Toplu Sözleşme olduğuna vurgu yaparak bu konudaki hassasiyetini dile getirdi.
3-Memur Sen Toplu sözleşme sürecine 6 ay öncesinden hazırlık yapmış, çalışanların mali ve özlük hakları bakımından sorunlarını kaynağında teşhis ve tespit sürecine girmiş ve teknik heyet marifeti ile hazırlık yaparak bu sorunları masaya taşımıştır.
4-Memur Sen tüm hizmet kollarında müzakere sürecini sonuna kadar işletmiş mutabakatla neticelenmesi için elinden geleni yapmıştır.
5-Kamu İşveren Heyeti -zaten yasadan kaynaklanan 30 günlük sürenin vermiş olduğu sınırlılığının dikkate almaksızın- Memur-Sen tarafından teknik heyetçe hazırlanan hizmet kollarına ilişkin maddelerin mutfak çalışması ile bu süreyi cömertçe kullanmış; genel görüşmelere yeterli zaman bırakmamıştır.
6-Kamu İşveren Heyeti yolun yarıdan fazlası tamamlandıktan sonra ancak teklif sunabilmiş, vermiş olduğu teklif ile buçuk hesaplar yaparak, küçük hesaplar peşinde olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
7-Memur-Sen’in yapılan bu teklife, makul ve makbul bir teklif olmadığı ve bunun malul bir teklif olduğu gerekçesiyle teklifi “Yok hükmünde” saymış olmasına rağmen Kamu İşveren Heyeti, bu konuda doğru mesaj almamış, teklifini 2 puan artırmak suretiyle güncellemiştir.
8-Memur Sen, Kamu İşveren Heyeti’nin teklifi güncellemesini olumlu bulmuş ancak müzakere edilebilir olmadığını kamuoyuyla paylaşmıştır. Toplu sözleşme süreci mutabakatsızlık sonuçlandığı takdirde Hakem heyetine başvuru süresinin 3 gün olarak planlanmış olmasının müzakere sürecini sıkıntıya sokacağını belirterek 2 gününün müzakerelere ayrılması için takvimin değiştirilmesini ve pazarlık sürecine devam edilmesini istemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir