MASALLARDA AMASYA

MASALLARDA AMASYA

Vali Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol’un öncülük ettiği ve kapsamı bakımından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje çerçevesinde ilimizdeki ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri için 8 çeşit masal kitabı oluşturuldu. 8 bin kitap, engelliler için ses ve işaret dili destekli 5 bin sesli kitap DVD’si ile görme engellilere yönelik ‘kabartma yazı’ olarak bilinen Braille alfabesiyle özel kitaplar hazırlandı.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kitapların çocuklarla buluşacağını açıklayan Vali Dr. Osman Varol, “Hem bu güzel işi, hem de bu güzel şehri ülkemize tanıtmış olacağız” dedi.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kapanış töreninde konuşan Vali Varol, “Elimizde çok önemli bir eğitim materyali var. Önümüzdeki yıl boyunca yaratıcı okuma etkinliklerinde bu kaynaklardan yararlanılacak. Bu kitapları okuyacak çocuklarımız elde ettikleri bilgilerle dramalar meydana getirecekler” diye konuştu.

Çeşitli kuruluşlar ile temaslarının olacağını vurgulayan Vali Varol, “Buradan çıkacak olan materyali hem Milli Eğitim Bakanlığı’mızın eğitim portallarında gündeme getirip orada bulunmasını sağlayacağız. Bu vesile ile hem bu güzel işi, projeyi, hem de bu güzel şehri ülkemize tanıtmış olacağız. Yine durmayıp bu kitabı elimizden geldiği kadar sponsor destekleriyle, katkılarla ülkemizin diğer şehirlerindeki öğrencilerimizle de, gençlerimizle de buluşturacağız. Bu orijinal ve patenti Amasya’ya ait bir eser. Ben Amasya olarak bununla gurur duymamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Proje fikrinin ortaya çıkışı ve ilerlemesinde emekleri bulunan eşi Funda Varol Hanımefendi olmak üzere gönüllü şekilde gayret gösteren proje ekibine teşekkür eden Vali Varol, “Bizler Amasya’mızın sahip olduğu aslında bir mücevher edasında ortada duran ama biraz parlatılması durumunda olan birçok değeri belirli yaş grubunun anlayacağı dilden eğlenceli bir biçimde masallara dönüştürerek onlara aktarıyoruz. Bu projemizle engelli çocuklarımıza, kardeşlerimize eğitim materyali sağlamış oluyoruz ve gerçekten çok sorunlu olan bu alanda bu kardeşlerimizin eğitim materyali eksiğini tamamlayarak onlara bu anlamda fırsat eşitliği sunarak bir adım atmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

8 bin 500 yıllık tarihe sahip Amasya’nın Türk-İslam tarihinde çok ayrı bir yeri olduğuna da değinen Vali Varol şöyle devam etti; “Sultanların, kralların, prenslerin yaşadığı bir şehir. Çok büyük öncülükler, önderlikler yapmış bir şehir. Bu milleti iki kez yok oluşun eşiğinden kurtarmış bir şehir. Bir taraftan da şehrimizi tanıtmak için bugünün modern dünyasında bir seçeneğimiz milyonlarca liralık tanıtım bütçeleri harcamakken diğer taraftan orijinal işler yapıp çok küçük bütçelerle, maliyetlerle bu pırlanta gibi şehri bir şekilde çocuklardan başlayarak tanıtmak amacına ulaşmak istiyoruz.”

Uygur Şehit Eraslan Güngör İlkokulu öğrencileri yaratıcı drama etkinliğinin sahnelediği programın devamında serinin son kitabı olan ‘Büyük Hazine: Amesia Bitiyor’ animasyon filminin gösterimi yapıldı. Daha sonra ise Vali Varol, eşi Funda Varol, programa katılan Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil ve protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir