LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİ SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YAKLAŞIK 500 BİN ARTACAK
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2020’de sınava girecek 8. sınıf öğrencilerinin sayısında patlama olması nedeniyle sınavın zorluk derecesi yüksek olacağı belirtiliyor. Sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanlarının artıp artmayacağı henüz belli değil. 2020’de liselerde yeni öğretim programına da geçilecek. Amasya’da Rehber Öğretmenlik ve Profesyonel Öğrenci Koçluğu yapan Mehmet Menekşe, 2020 yılında 8. sınıfı bitirecek öğrencileri zor bir sınav, zorlu bir tercih ve geçiş dönemi beklediğini belirtti.
Profesyonel Öğrenci Koçu ve Rehber Öğretmen Menekşe, sınava girecek öğrencilerin mutlaka belli bir program dahilinde sınava hazırlanmasını önererek şunları söyledi, “Bu yıl LGS’ye girecek öğrenci sayısı geçen yıla göre yaklaşık 500 bin artacak. 8. sınıfı bitiren öğrenci sayısı MEB istatistiklerine göre 1 milyon 687 bin 879. Ancak sınavla öğrenci alacak okul kontenjanlarının artıp artmayacağını bilmiyoruz. Sınava girecek aday sayısının artması doğal olarak öğrencilerin daha sıkı hazırlık yapmalarını gerektiriyor. Bu arada yerleştirmenin sağlıklı yapılabilmesi için soruların zorlaştırılması gerekeceğini de unutmayalım. 2020 yılında yapılacak LGS’nin seçici olabilmesi için soruların zor olacağı öngörülüyor” dedi. Öğrenci ve velileri uyaran Menekşe düzenli, sürekli ve bilinçli çalışan öğrencilerin sınavlarda daha iyi sonuçlar alacağının altını çizdi. Menekşe şu görüşlere yer verdi;
Bilinçli çalışın
Bilinçli çalışmak, sınava gireceğiniz derslerle ilgili konulara hakim olmayı gerektirir, çalışırken öncelik konuyu öğrenmek olsun. Yalnızca soru çözerek zaman kaybetmeyin.
Sizi geliştirecek olan, testlerde yanlış yaptığınız soruların doğru çözümünü öğrenmek olacaktır, her yapamadığınız sorunun doğru çözümünü mutlaka ama mutlaka öğrenin. Rastgele değil belirlediğiniz çalışma programına göre çalışın. Ne zaman ne çalışacağınızı bilirseniz panik yaşamazsınız, kendinize güveniniz artar. Unutmak öğrenmenin ikiz kardeşidir, unutmamak için çalışma programınızda haftalık ve aylık tekrar yapmayı unutmayınız. Çözemediğiniz soruları sormaktan çekinmeyiniz. Çalışan ve soru soran öğrenciye her öğretmen destek olur. Ders çalışmak tekrar yapmaktır dedi.