ATSO VE ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ
Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) çalışmaları kapsamında Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Amasya Üniversitesi arasında “Sanayiye Yönelik Problemlerin Çözümüne Dair Yüksek Lisans ve Doktora Tez Öğrencilerine Burs Verme Protokolü” imzalandı.
Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) çalışmaları kapsamında Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Amasya Üniversitesi arasında “Sanayiye Yönelik Problemlerin Çözümüne Dair Yüksek Lisans ve Doktora Tez Öğrencilerine Burs Verme Protokolü” imzalandı.
Araştırmacıların ve özellikle lisansüstü eğitim yapan gençlerin desteklenmesi gerektiğini anlatan Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, “İmzalanan bu protokol sayesinde üniversitedeki bilimsel potansiyelin, bilgi birikiminin ve her türlü altyapı imkânlarının ortak yapılacak çalışmalarla sanayiye aktarılarak uygulanmasını sağlamak, ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve ilimizdeki firmaları Ar-Ge ve İnovasyon ağırlıklı çalışmalara yönlendirerek, üniversitedeki ilgililerle sanayicilerimiz arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir bir Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini sağlamaktır. Amasya Üniversitesi bünyesindeki enstitülerde lisansüstü eğitim yapan öğrencilere kamu ve sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda yaşadıkları sorunları çözmeyi hedefleyen ve/veya sektörde uygulama potansiyeli olan ürün/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik lisansüstü tez yaptırılması için Kamu Üniversite Sanayi İş birliği (KÜSİ) kapsamında ölçülebilir ve sürdürülebilir kurumsal iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu protokol bir yıl için geçerli olup tarafların yazılı olarak uzlaşmaları halinde uzatılabilecektir. İlimiz sanayi sektörüne yönelik olarak Amasya Üniversitesinde yapılan lisansüstü tezler arasından, KUSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı ve TSO yetkilisinden oluşan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenen Mühendislik, Fizik/Kimya/Biyoloji ve İşletme/İktisat/Ekonometri Anabilim Dallarında belirlenen tezle teşvik ikramiyesi verilecektir.” dedi.
Kamu-üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlaması maksadıyla hazırlanan protokolün önemine dikkat çeken Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Üniversiteler sadece bilginin üretilip rafa kaldırıldığı yerler değildir. Üniversitelerin ürettiği bilginin halka dönük yönü, halka faydalı yönü de aslında üniversitelerin görevlerinden birisidir. On Birinci Kalkınma Planında özellikle Üniversite-Sanayi İş birliği konusunda çok fazla madde vardır. On Birinci Kalkınma Planının üniversiteleri ilgilendiren yönünü de bunun oluşturduğunu söyleyebiliriz. Üniversite-sanayi iş birliğinin daha ileri boyuta taşınması ve bu iş birliğine daha aktif katkı verilebilmesi için özellikle lisansüstü eğitimler konusuna üniversite ve sanayinin bu alana yönlendirilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Üniversite olarak bizde bunun gereği olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ile bir araya gelerek bu protokolü hazırladık ve bugün imzalıyoruz. Hazırlanan bu protokolün arkasında olacağımızı ve protokolün gereklerini yerine getireceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz ‘Sanayiye Yönelik Problemlerin Çözümüne Dair Yüksek Lisans ve Doktora Tez Öğrencilerine Burs Verme Protokolü’nün ülkemize, bölgemize, Amasya’mıza, akademiye ve sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. Protokol töreninin son konuşmacısı Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Dursun Pazar ise “Sanayiye Yönelik Problemlerin Çözümüne Dair Yüksek Lisans ve Doktora Tez Öğrencilerine Burs Verme Protokolü’nün” hayırlı olmasını diledi.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen protokol imza törenine Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Dursun Pazar, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve KUSİ İl Temsilcisi Doç.Dr. Arif Gök ile basın mensupları katıldı.